П`ятниця, 26.04.2024, 01:30
Вітаю Вас Гость

Goldmobile

Меню сайту
Розділи новин
Наше опитування
Телефонам якого Виробника Ви надаєте перевагу?
Всього відповідей: 307
Міні-чат
Головна » 2008 » Листопад » 27 » Огляд фірмових функцій у телефонах Sony Ericsson
Огляд фірмових функцій у телефонах Sony Ericsson
12:09

Хто на світі наймиліший, найбільш унікальний, найкращий? Прагнення виділитися з «юрби» властиве всім компаніям, що випускають мобільні телефони, навіть найбільш молодим і неопереним. І ці намагання, переважно, винагороджуються гарними продажами пристроїв. Адже для споживачів головне — це щоб вендори знаходили саме ту золоту середину, коли «фішки» будуть ненав'язливі, корисні й дійсно унікальні.

Найчастіше подані під захопленим соусом функції, програми й технології не такі вже й потрібні користувачеві, але сама їх наявність, найчастіше, створює ажіотаж навколо тієї або іншої марки й набиває ціну на пристрої з ними. За нас, нашу увагу й лояльність до бренду виробники борються й за допомогою своїх пристроїв, намагаються викликати в нас почуття максимального задоволення від володіння цими пристроями. У цій статті ми звернемо свій пильний погляд на одного з найбільших і найвідоміших гравців ринку мобільних телефонів — Sony Ericsson.

Японсько-шведський альянс особливо старанний у справі створення унікальних запатентованих технологій, яких ви не зустрінете в конкуруючих пристроях. Багато хто із цих «фішок» пов'язані з музичними функціями телефону — плеєри Walkman як і раніше зводять мобільних меломанів з розуму. Втім, цікаві особливості є й в інших сферах застосування мобільних телефонів Sony Ericsson. Подивимося, чи дійсно їхні фірмові функції настільки унікальні й цікаві, чи це просто спроба втриматися за рахунок них на плаву у світі мобільних технологій, що інтенсивно розвиваються.

Меломанам присвячується
до змісту

TrackID — дуже хитра функція, що дозволяє довідатися виконавця, назву треку й альбом за коротким записом уривка з пісні. Джерело, що найбільш цікаво, може бути будь-яким — радіо, ТБ, музика у фільмі, диктофонний запис. Додатку потрібно всього лише п'ять секунд пісні для розпізнання її виконавця. Отриманий уривок звукової доріжки опрацьовується й звіряється з інформацією великої бази даних Gracenote в Інтернеті. Після цього на екран виводяться всі знайдені відомості про мелодії. Шанси, що ваша пісня буде розпізнана, досить великі. Наша перевірка показала, що TrackID успішно справляється навіть із ідентифікацією російських виконавців (ми активували функцію в W910i, а в плеєрі W810i увімкнули уривок з пісні «Виходу немає» групи «Сплін» — функція успішно впоралася з поставленим завданням). Є можливість знайти потрібну інформацію не тільки за музичним фрагментом, але й за заданими параметрами: виконавцем, альбомом, назвою або текстом пісні. Хіти-паради дозволяють подивитися найбільш популярні «ідентифіковані» хіти. Послуга сама по собі безкоштовна, плата стягується тільки за спожитий інтернет-трафік. Два-три розпізнавання «з'їли» приблизно одну гривню з телефонного рахунку. Функція TrackID навряд чи буде дуже популярною, але іноді допоможе уникнути болісних і дражливих думок, копання в пам'яті й пошуку хоч якихось спогадів про назву треку, що сподобався. Та й перевірити «ерудицію» бази даних іноді цікаво.

SensMe — найбільш чутлива функція із всіх реалізованих у серії Walkman, так само безпосередньо стосується музичних можливостей Sony Ericsson. Переклад функції відображає її суть — «відчуй мене». SensMe аналізує інформацію про пісню під час  передачі ваших улюблених, і не дуже, композицій з персонального комп'ютера на мобільний телефон за допомогою Media Manager (без нього SensMe працювати не буде) і визначає настрій пісні. Це дозволяє створювати списки відтворення за вашим настроєм. Звичайно, думки читати пристрій не вміє, і аналіз відбувається за частотними характеристиках треків, визначаючи їхню схожість.

Щоб знайти цю функцію, необхідно перейти в головне меню/Мультимедіа/Музика й натиснути на «SensMe». Звідтіля ви зможете додавати композиції й створювати плейлисти «з настроєм». Графічно це нагадує зоряне небо, на якому зібрана карта мелодій. Вам залишається тільки за допомогою «прицілу» вибрати «зоряну» зону із зібраними за схожими характеристиками піснями.

Далі відібрані результати можна прослухати на плеєрі або, попередньо переглянувши їх, додати чи видалити невідповідні. Дійсно цікава функція (вона була ще в окремих плеєрах Walkman), що дозволяє дуже індивідуально підійти до прослуховування музики.

MegaBass — кращому сприйняттю музики допомагає посилення низьких частот. За словами виробника, технологія MegaBass дозволяє домогтися глибини звучання, поліпшеного стереоефекту й потужнішого звуку. На практиці особливої різниці між звичайним басом і цим «посиленим» помічено не було. Можливо, це просто рекламний хід, щоб ті, хто любить музику з якісними низькими частотами, купували саме ці телефони.

PlayNow — особисто мене наявність цього пункту в головному меню телефонів в Sony Ericsson дратувало через повну непотрібність функції для мене. Чим взагалі є цей сервіс? Це знов-таки мережева база з великою кількістю музичних композицій, ігор, тем і рингтонів.

Але! Всі вони платні. Гроші, які ви вирішили витратити, знімаються з рахунку вашого мобільного телефону. Для українського користувача, що звик до «шарового» контенту, це здається безглуздим.

Перевага сервісу — можливість прослухати треки перед їх придбанням. Запуск PlayNow відбувся в лютому 2004 року й зараз доступний в 32 країнах світу. Виробник уклав угоди з 10 найбільшими компаніями звукозапису, які додали в каталог PlayNow більше п'яти мільйонів музичних композицій.

Крім того, користувачі одержать доступ до 250 ігор від таких розробників як EA Games, Gameloft, THQ, Glu, Digital Chocolate й I-Play. Сервіс також містить у собі PlayNow Uncut (M-BUZZ) — спеціальний простір для починаючих виконавців.

Крім того, PlayNow arena підтримує функцію TrackID, що вже стала популярною в телефонах Sony Ericsson. Ця можливість дозволяє визначити виконавця й альбом музичного запису за її фрагментом, записаним на диктофон. Також у цьому сервісі є PlayNow Uncut, у якому можна знайти пісні, відео й багато чого іншого від артистів-початківців. Плюси PlayNow очевидні — це можливість одержати бажану мелодію за короткий час безпосередньо на мобільний телефон. Але так само очевидний і мінус — досвідченим користувачам не важко буде вручну знайти безкоштовні треки й просто скопіювати їх у телефон. Як кажуть, навіщо платити більше?

Мотор, камера... зйомка!
до змісту

Камерофони компанії Sony Ericsson випускаються під суббрендом Cyber-shot, що вже саме собою можна вважати вагомою «фішкою». Якість вбудованих у телефони камер й їхня співставність із фотоапаратами — одні із найбільш популярних тем на технічних форумах. Але на сьогодні ці суперечки я б не назвав доречними, адже повноцінні фотокамери (не найдешевшої категорії) поки явно виграють за якістю о держуваного матеріалу в мобільних, навіть незважаючи на стрімке зростання мегапікселів в останніх. І для того є об'єктивні причини, в основному пов'язані з конструкцією телефону, у який складно вмістити дійсно якісну оптику. Тому будемо поблажливі й глянемо на технологію Cyber-shot у телефонах Sony Ericsson тільки на тлі камер інших моделей. Із цього погляду технологія радує любителів створювати чіткі зображення з високою роздільною здатністю за допомогою стандартних для звичайних цифрових камер функцій. Серед них — автофокус, усунення ефекту «червоних очей», стабілізатор зображення, цифрове наближення, спалах. Телефони буквально «заточені» під зйомку. Це не тільки функції, але й інтерфейс, і спеціальні зовнішні клавіші в телефоні. Зробити невдалий знімок за допомогою функції BestPic буде надзвичайно складно. Вона дасть вам вісім шансів піймати найкращий кадр, залишиться тільки вибрати один з них і видалити інші. Поліпшити зображення можна за допомогою Photo fix (висвітлює темні ділянки на знімку, не торкаючись світлих) або PhotoDJ — інструмент для редагування фотографій.

Зняті вбудованою камерою знімки можна роздруковувати завдяки технології PictBridge, що розроблена для друку цифрових фотознімків з камер відразу на принтер, минаючи компьютер. Це дозволяє уникнути витрати часу на встановлення комп'ютерного програмного забезпечення й програми редагування зображень. Всього лиш підключіть телефон до принтера, виберіть знімок і запустіть друк. Загалом, якість фотографій гарна, співставна з результатами, які видають кращі камерофони інших компаній, однак за рахунок функціональності моделі Sony Ericsson виграє і комплекс технологій, застосовуваних в апаратах з Cyber-shot, що дійсно можна вважати сильним місцем компанії.

Інноваційне керування
до змісту

Shake Control — функція, за допомогою якої можна легко змінити мелодію простим струшуванням телефону. Вона так і називається: «керування струшуванням». За допомогою активованої функції ви натискаєте й утримуєте клавішу Walkman і струшуєте телефон, ці маніпуляції приводять до вібрації, що підтверджує довільну зміну доріжки у вашому списку відтворень. Інша функція, Gesture Control («керування жестами») дозволяє керувати телефоном (принаймні, частково), не натискаючи ні на клавіатуру, ні на екран. Змахом руки перед вічком камери можна заглушати дзвінки або будильник. Правда, зручність використання й популярності цих «фішок» сумнівна. Цікаво спробувати й похвалитися незвичайним керуванням перед друзями кілька разів, але не більше. Успіх серед знайомих вам гарантований, але от практична користь від цих функцій невелика.

Сподіваємося, ви одержали чітке уявлення про те, як називаються фірмові функції в телефонах Sony Ericsson і для чого вони призначені. Зробили для себе висновки про їх необхідність і відокремили пафосну рекламну піну, призначену замаскувати реальну марність деяких функцій, від дійсно яскравих і корисних особливостей телефонів Sony Ericsson. У кожному разі, фірмові «фішки» найчастіше залишаються вторинним фактором під час вибору телефону, але є дуже приємними доповненнями, які, безумовно, приймаються користувачами до уваги.

Категорія: Статті | Переглядів: 1061 | Додав: goldmobile | Рейтинг: 5.0/1 |
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Календар новин
«  Листопад 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Пошук
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0