П`ятниця, 29.03.2024, 15:11
Вітаю Вас Гость

Goldmobile

Меню сайту
Розділи новин
Наше опитування
Телефонам якого Виробника Ви надаєте перевагу?
Всього відповідей: 307
Міні-чат
Головна » 2009 » Травень » 11 » Огляд Samsung i8510 INNOV8: «Фото й розум»
Огляд Samsung i8510 INNOV8: «Фото й розум»
03:44

Samsung i8510 — дуже сильний ривок уперед. Сильний він тим, що став реальною конкуренцією смартфонам від Nokia, і тим, що став першим рішенням з найбільш досконалою на сьогодні «мобільною» камерою. Навіть важко припустити, коли вже виробники камерофонів перестануть змагатися своїми мегапікселями. Але поки процес іде по наростаючій, і Samsung, вочевидь, взяв за принцип, що «немає межі досконалості», випускаючи свої чергові термінали для преміум-класу. Втішає те, що пристрої, незважаючи на відносно короткі проміжки між їхнім виходом на ринок, реалізовані чудово, і проблем з користуванням не виникає.

Зовнішній вигляд й ергономіка

Пристрій виконаний у форм-факторі «слайдер». Коли i8510 опинився в нас в руках, розчарування не було — зборка приголомшлива, матеріали якісні й приємні, хід слайдера легкий, автодоведення спрацьовує відмінно. Хід всіх клавіш чіткий, помилкові спрацьовування й натискання на сусідні кнопки виключені — як для навігаційного блоку й функціональних кнопок, так і для стандартної клавіатури. Так, за ергономіку він одержує вищі бали. Нехай любителям мініатюрних і тонких телефонів INNOV8 видасться вже надто важким і масивним, але в руці він лежить добре, забезпечуючи комфортну експлуатацію.

Варто сказати, що для зборки моделі використані якісний пластик і метал (кришка для акумулятора), а також кілька вставок з улюбленим користувачам soft touch'ем. Клавіатурний блок розміщений в одній площині на пластиковій же основі. Єдиним мінусом стало те, що в розмітку не включили російські букви.

Дисплей у моделі величезний — 2,8 дюйми (42х55 міліметрів). І тим більше він величезний, якщо його покласти поруч із іншими терміналами-слайдерами. Роздільна здатність у нього, щоправда, дозволяє чітко розрізняти кожен піксель, але при використанні медіаможливостей і фотозйомки це в очі не впадає. А от що впадає, так це його сліпота на яскравому світлі. Над екраном ледь помітно розташувався сенсор для відеотелефонії й датчик освітлення.

 

Вільне місце лівого торця відведено для кріплення ремінця, клавіші-гойдалки гучності, 3,5-міліметрового роз’єму й порта для підключення зарядки (із заглушкою) і кабелю мікро-USB.

 

Паралельно їм на правому торці розташувалися бігунок для перемикання режимів камери, відео й попереднього перегляду, нижче — слот для карт пам'яті (теж із заглушкою).

Не знаю, який техноманіяк буде його використовувати при 16 гігабайтах вбудованої пам'яті пристрою, але можливість розширення пам'яті теж можна записати в плюси моделі. Під слотом, на своєму стандартному місці, розташувалася кнопка спуска замка, вона ж активує камеру. Клавіша цілком зручна, не втоплена в корпус і не занадто туга.

Якщо розглядати телефон ззаду (а тильним боком він дуже нагадує цифрову мильницю), то поруч зі стильно оформленим об'єктивом, крім рідного світлодіодного спалаху, виявляться два динаміки. З музичним питанням у i8510 теж все в порядку. Звук хоч і не занадто гучний, але чистий і приємний.

Софт-клавіші ведуть до написання повідомлення (ліва) і до перегляду контактів телефонної книги (права), а кнопки швидкого доступу відправлять до головного меню (ліва) і галереї (права).

Ще дві корисні клавіші сидять вже на стандартному клавіатурному блоці — М1 і М2. Перша відповідає за музичне меню, а друга забезпечить доступ до RealPlayer.

 

Меню й функціональність
до змісту

Так і хочеться сказати, що зі слоганом «Телефон, у якому є все» для WiTu виробник поспішив. Тому що INNOV8, хоч і не порадує любителів сенсорності, але, крім розкішного функціонального набору, ще й дебютував у якості восьмимегапіксельника. Термінал працює на платформі Symbian 60, таким чином, пристрій сміливо зазіхнув на насиджені компанією Nokia місця на п'єдесталі. І більше того, моделлю i8510 Samsung може її реально посунути, тому що цей універсальний термінал, що, по суті, став експериментом для корейського виробника, буде дуже популярним у своїй ніші.

Особливості роботи INNOV8 зумовлені, природно, його платформою — рішення стандартне для S60. Тому докладно зупинятися на ній сенсу немає. Хіба що відзначимо набір мікросхем із вбудованим прискорювачем 2D/3D-графіки. Сам же смартфон спочатку видасться дещо повільним, особливо, якщо до цього користувалися звичайним терміналом. Але поступово враження про його загальмованість повністю розвіюються.

Все та ж система, все та ж зручність в користуванні й логічність. Смартфону дісталися три досить симпатичні теми оформлення. На жаль, щоправда, решту доведеться довантажувати самостійно. У параметрах термінала користувач вибирає вигляд рядка швидкого доступу у вихідному положенні системи, а також розмір шрифту. Передбачено стандартні для платформи варіанти профілів і загальних параметрів для дисплея. Можна активувати автоорієнтацію екрану, після чого картинка дисплея буде перевертатися залежно від положення термінала в руках. Функція працює чудово. А от з функцій «на любителів» виробник оснастив свій продукт оптичним тачпадом, роль якого виконує клавіша підтвердження. Але на випадок чого цей сервіс можна вимкнути в налаштуваннях.

 

Розділ «Засоби», серед іншого, представляє й «Дані GPS», «Орієнтири», диспетчер додатків, що не працює без бази даних, а тому й нефункціональний словник, а також директорію «Друк», за допомогою якої на папері можна запам'ятати не тільки готові фотороботи, але й роздрукувати контакти, повідомлення й навіть календар.

 
 

Що стосується контактів, то записна книга в смартфоні стандартна. Для заповнення будуть надані поля: ім'я, прізвище, мобільний і домашній телефон, електронна пошта, відеозв'язок (серед інших титул, по батькові, звання, псевдонім), інтернет-телефон, PTT, організація, посада, синхронізація (закрита, відкрита або зовсім без неї). Картинка для абонента й персональна мелодія виклику, природно, також доступні для налаштування. Крім цього, можна додати текст виклику, задати відображення імен (порядок розміщення ім'я й прізвища). Всі групи абонентів користувач створює сам. Немає жодної попередньо встановленої.

 

В «Галереї» можна вибрати зображення, відеокліп, музику, аудіокліп, посилання потоку й презентацію.

 

Якщо ж ви перебуваєте в директорії «Органайзер», то до ваших послуг будуть калькулятор, годинник, конвертер, замітки, календар, смарт-ридер (сканер візиток), диспетчер файлів, архіватор ZIP, QuickOffice (з можливістю редагування документів — дуже потрібна річ) і стандартний уже Adobe PDF.

 
 

У розділі «Додатки» перебуває Fring, DLNA, GPS+ (для прискорення роботи навігатора, але за окрему плату, звичайно), Navigation, ShoZu (дозволяє завантажувати фото й відео на сайти, а також переглядати коментарі до них і додавати опис), FIFA 08, Asphalt4, Yahoo! Go, CNN, GyPsii (соціальна мережа) і RoadSync (сервіс для корпоративної електронної пошти).

 

Із всього переліку підключення до мережі не вимагають тільки дві встановлені гри. Дуже цікавий підхід, нічого не скажеш. До речі, саме під час прогулянок Мережею зручно користуватися тачпадом у вигляді кнопки підтвердження, оскільки це забезпечує більш м'яке прокручування веб-сторінок, та й маніпуляції з курсором відбуваються комфортніше. Взагалі, інтернет-серфінг на INNOV8 забезпечується без проблем. Пункти доступу до Wi-Fi знаходить швидко, підключення встановлює теж без зволікань. Тут до апарата претензій немає.

 

DLNA (Digital Living Network Alliance) забезпечує з'єднання між пристроями, які підтримують цю технологію, у вигляді домашньої мережі для обміну зображеннями, аудіо й відеофайлами. Не дуже популярний вид комунікації серед українських користувачів. Таким чином, наш смартфон через цю технологію, найімовірніше, буде підключатися до ноутбука.

  
  
 

Свій топовий термінал виробник нагородив шістнадцятьма гігабайтами пам'яті — максимально великим об’ємом, позмагатися з яким можуть тільки Nokia N96 й Apple iPhone. Тому про вічно дефіцитні мегабайти власник смартфону може забути.

Фотографічні можливості
до змісту

Отже, приступимо до найсмачнішого. Найперший 8-мегапіксельний термінал буяє налаштуваннями для фотороботи, та й згадана вже подібність із цифровими фотоапаратами, включаючи реалізацію замка й бігунок для перемикання режимів зйомки й попереднього перегляду, теж робить йому честь. Подібність із «мильницями» цього ж виробника підкреслюється й круглою облямівкою блакитною лінією — такою ж, як і в цифрових фотоапаратах Samsung.

Серед численних налаштувань для фотозйомки можна задати звук замка (із трьох або вимкнути) і запис звуку, виставити контрастність, насиченість і чіткість — всі три налаштування відбуваються за допомогою пересування по шкалі. Користувач може вказати місце збереження готових знімків й увімкнути дані GPS, щоб не забути, де й коли був знятий цікавий кадр.

Параметри зображення допомагають задати якість картинки — висока, звичайна й економічна (яку, втім, мало хто буде використовувати), вибрати світлочутливість (автоматично задану, 50, 100, 200, 400, 800, 1600), замір експозиції (матриця, точковий, центро-зважений) і увімкнути визначення кліпання очима. Порадував діапазон ISO, по-перше, його наявність у терміналі, а по-друге — мінімальне значення в 50, що для матриці INNOV8 буде оптимальним для скорочення шумів. Значенням в 1600, звичайно, навряд чи хтось буде користуватися, але його наявність вже тішить. Так би мовити, головне — щоб було.

  

Навігаційний блок надає доступ до швидкого встановлення. Натисканням вліво (у горизонтальній орієнтації дисплея) викликається режим зйомки — автофокус (до речі, наводиться дуже довго й дуже шумно — з характерними клацанням), його деактивація, макрозйомка й розпізнавання облич. Вгору — вибирається робота спалаху (примусове увімкнення/вимкнення й автоматичний режим), вправо — робота експозиції із кроком 0,5. Якщо натиснути навігаційну клавішу вниз, то можна скористатися таймером на три, п'ять або десять секунд.

 
 

Виробник встановив у камеру Samsung i8510 наступні режими зйомки, доступні через ліву софт-клавішу: покадрова, мультизйомка, знімок у рамці (дев'ять різних рамок), колаж, панорама, знімок посмішки. Для всіх режимів можна викликати довідку, що пояснює, у вигляді рядка внизу видошукача з картинкою прикладу фотознімка поруч. Дуже зручна річ, особливо для новачків. Режим панорами автоматично визначає лінію скріплення й сама робить наступні знімки під час руху камери по горизонталі.

 

Серед сюжетів теж спостерігається розмаїтість, щоправда, часом їхні назви не відображають змісту: вертикально (портрет), горизонтально (пейзаж), спорт, у приміщенні, пляж, захід, вниз (світанок), кольори осені, негода (сніг), нічна зйомка, проти світла (не дуже компенсує, якщо чесно), феєрверки, текст (більше різкості й контрасту для читабельності). Розмір для майбутнього фотошедевру можна вибрати із запропонованих: 3264х2448 (вісім мегапікселів), 2560х1920 (п'ять мегапікселів), 2048х1536 (три мегапікселі), 1600х1200 (два мегапікселі), 1280х960 (один мегапіксель), 640х480 або 320х240 пікселів. Баланс білого показує більш ніж стандартний набір: авто, денне світло, лампа розжарювання, флюоресцентний і похмуро. Останній, до речі, у похмуру ж погоду робить знімок ще темнішим. Ефекти теж не оригінальні: чорно-біле фото, сепія, різкість і негатив. У загальних налаштуваннях можна (і потрібно!) увімкнути стабілізацію картинки або активувати широкий динамічний діапазон.

 

Зняті знімки, втім, дещо темнуваті при перегляді на екрані телефону. Через те, що на сонці й при денному світлі дисплей сліпне, у процесі фотозйомки його доведеться прикривати рукою.

Під час використання режиму макрозйомки в поганому освітленні різниця в експозиції результатів ніяких не дає. Автофокус наводиться повільно й дуже шумно. Також шумно відкривається шторка об'єктива. Найкращі результати виходять при показнику ISO 50 й увімкненій стабілізації зображення. Хотілося б відзначити невеликий мінус — немає перемикання на фронтальну камеру. І світлодіодний спалах не завжди добре справляється зі своєю роботою.

Налаштування для відеозйомки практично аналогічні камері. Швидкий доступ до навігації забезпечує параметри автофокусу, макрозйомки, дозволяє увімкнути й вимкнути спалах, виставити експозицію й таймер. З режимів запису доступні звичайний, для MMS і повільний рух (1/8 чи 1/4), є можливість увімкнути й вимкнути звук під час відеозапису. Розмір ролика можна вибрати із двох запропонованих варіантів —  640х480 або 320х240 пікселів. А от баланс білого й ефекти вже будуть куди більш варіативні, оскільки відеозйомці вони дісталися ще від камери. Якість знятого, чесно сказати, навіть до гарного рівня не дотягує. Під час перегляду на дисплеї затемнені ділянки сильно пікселізуються.

Роблячи висновок з вищесказаного, варто відзначити з незаперечних зручностей керування камерою — зручну кнопку для спуску замка, наявність бігунка-перемикача й шторки, реалізованої у вигляді аналогічної в цифрових мильницях. Спалах, щоправда, часом недостатній для рівномірного освітлення всього об'єкта зйомки, якщо той занадто далеко. А сам термінал показав зручність під час роботи з камерою. Завдяки великому екрану смартфону видошукач став комфортним, а робота з налаштуваннями буде відбуватися без проблем завдяки швидкому доступу до них безпосередньо у видошукачі, а не через софт-клавішу, як це звичайно буває. Якість фотознімків під час перегляду на моніторі ПК радує око й душу власника дорогого термінала. Тому що знімки дійсно гідні замилування — ні замиленості, ні шумів (при мінімальних показниках ISO, безумовно), ні розмитості — браво стабілізації. Загалом, автор статті знімками залишився більш ніж задоволений.

Категорія: Огляди | Переглядів: 7891 | Додав: goldmobile | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 1
1 SergSex  
0
<a href=http://zmkshop.ru/stati/sozdanie-proekta-angara-iz-metallokonstruktsiy/>строительное управление 214 москва официальный сайт</a>

Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Календар новин
«  Травень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Пошук
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0