Субота, 20.04.2024, 13:20
Вітаю Вас Гость

Goldmobile

Меню сайту
Розділи новин
Наше опитування
Телефонам якого Виробника Ви надаєте перевагу?
Всього відповідей: 307
Міні-чат
Головна » 2009 » Грудень » 19 » В Україну майже перестали ввозити контрабандні мобільні телефони
В Україну майже перестали ввозити контрабандні мобільні телефони
19:06

В Україну майже перестали ввозити контрабандні мобільні телефони
Reuters
Контрабанда мобільних телефонів
скоротилась до одиничних випадків
Контрабанда мобільних телефонів через західну ділянку українського кордону скоротилася в десятки разів у порівнянні з минулим роком. Після введення їх реєстрації прикордонники фіксують поодинокі випадки спроб нелегально ввезення телефонів з ЄС.З 2003 року нелегальне ввезення мобільних телефонів до України через західну ділянку кордону був одним з найпоширеніших видів контрабандної діяльності. За обсягами цю контрабанду можна було порівняти з контрабандою м'яса і сигарет, зазначив керівник прес-служби Держприкордонслужби західного регіону Володимир Шеремет. Тепер же, за його словами, це одиничні випадки. Наприклад, минулого року прикордонники вилучили понад три тисячі мобільних телефонів на західному кордоні, а цього року - три сотні.

При цьому, змінилися не тільки цифри, але й шляхи ввезення. "Якщо раніше майже 90% усієї контрабанди мобільних завозили через українсько-польський кордон, то зараз в основному намагаються ввезти через Закарпатську область на угорській та словацькій ділянках кордону", - повідомив Володимир Шеремет. За його словами, контрабандисти йдуть на ризик, намагаючись ввезти лише відомі бренди, ринкова вартість якихпонад 200 євро, або комплектуючі для дорогих мобільних телефонів.

Як правило, телефони намагаються заховати в таємних місцях в авто, запасних шинах і в залізничних вагонах. Їх знаходять при посиленому огляді транспорту. У 40% випадків мобільні телефони намагаються перевезти залізницею, додають прикордонники. Те, що контрабанда телефонів практично відійшла в минуле, експерти пояснюють суттєвим зменшенням ринку збуту. Причиною цього стало запровадження інформаційної системи реєстрації телефонів по IMEI-кодами, яка здійснюється відповідно до розпорядження Національної комісії регулювання зв'язку.

***

IMEI - міжнародний ідентифікатор мобільного устаткування, який складається з 15 цифр і є унікальним для кожного мобільного телефону. Код встановлюється на заводі при виготовленні телефону і служить для його ідентифікації в мережі оператора.

Згідно з рішенням НКРЗ про Порядок реалізації в Україні радіоелектронних засобів та випромінювальних пристроїв та Положення про ввезення в Україну таких пристроїв, з 28 березня 2009 року не дозволяється ввезення і реалізація мобільних терміналів / телефонів без реєстрації індивідуального коду (серійного номера) IMEI в узагальненій базі даних.
Категорія: Статті | Переглядів: 1318 | Додав: goldmobile | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Календар новин
«  Грудень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Пошук
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0