Вівторок, 23.04.2024, 23:34
Вітаю Вас Гость

Goldmobile

Меню сайту
Розділи новин
Наше опитування
Телефонам якого Виробника Ви надаєте перевагу?
Всього відповідей: 307
Міні-чат
Головна » 2010 » Листопад » 11 » Відновлення загубленої SIM карти
Відновлення загубленої SIM карти
11:28
В житті всяке трапляється, не з тобою - так з твоїм маленьким другом (мається на увазі мобільник:)). Ось така халепа трапилася з двома членами моєї родини, спочатку втратила мобільний телефон сестра, а через пару днів і мій батько. Не так шкода телефони як SIM карти які були в цих телефонах, а точніше їх номери були досить цінними для них. Але, пам'ятаючи про можливість заміни втраченої або зіпсованої SIM карти, я звернувся до оператора за подробицями. Нижче описані всі мої пригоди по дорозі до заповітної мети.

Перший дзвінок оператора довідкової служби Київстар приніс і перші розчарування - виявляється SIM карти передплаченого сервісу через оператора заблокувати немає можливості, блокуються тільки SIM карти контрактних абонентів. А з цього випливає, що якщо втрачений телефон був включеним то скоріше за все гроші, які були на той момент на рахунку ти більше ніколи не побачиш: (. Для того щоб заблокувати SIM карту припейд оператора необхідно їхати в найближчий центр обслуговування абонентів і там писати заяву , а з собою необхідно мати інструкцію від стартового пакета (де вказані PIN та PUK коди) ну і звісно паспорт.

Інструкцію від першого стартового пакету ми швидко знайшли, а от з другим виникли проблеми - купувався він більше 3-х років тому і за цей час просто загубився. Але як то кажуть біда не приходить одна, справа була на травневі свята, а відповідно центри обслуговування не працювали, тому довелося чекати ще пару днів, поки не закінчаться вихідні дні.

Але ось, нарешті, свята закінчилися і я на всіх порах несусь в найближчий для мене офіс Київстара (найближчий для себе дізнавайся у оператора). Приїхавши в офіс здивувався невеликій черзі, народу незважаючи на негоду зібралося чимало. Але спасибі обслуговуючому нас молодій людині черга рухалася дуже швидко і всі, при цій швидкості, йшли задоволеними. Дочекавшись свого часу я виклав свої біди цього самого молодій людині, він одразу взяв інструкцію від першого стартового і буквально через хвилину видав мені конверт, де вже перебувала нова SIM карта з тим самим номером. Подивившись на нього закругленими очима я перепитав, - а як же 2 тижні очікування? (раніше необхідно було чекати 2 тижні поки колишній номер відновлять). У відповідь почув, що вже чекати не треба і все робиться відразу (у нього на столі стояло пристрій який миттєво програмував порожню SIM карту на новий номер). З другим номером довелося повозитися трохи довше, так як інструкції від нього із зазначеними кодами у мене не було, то довелося відповісти на 2 з 3-х наступних питань:

3 номери на які за останні 3 місяці абсолютно найбільше дзвінків
Приблизний залишок на рахунку на будь-яку дату.
Або номер однієї з 3-х останніх карток поповнення рахунку.
Переконавшись, що я таки не сторонній чоловік і є, якщо не користувачем цього номера, то хоч би близьким до нього людиною - працівник офісу видав мені і другого SIM карту поінформував що за дану послугу з кожного з обох номерів буде знято по 21 гривні. Підписавшись під необхідної папером і забрав вже обидва нових пакету я потупав додому, щоб порадувати знову стали «мобільними» рідних мені людей.

Що ж до інших операторів, то у них також є можливість відновлення SIM карти, подробиці нижче:

- Для абонентів SIM-SIM і Jeans процедура наступна - дзвонимо з будь-якого іншого номера цих операторів на короткий номер 222 і називаємо оператору наступну інформацію: тариф до якого ти підключений, 5-ть останніх набраних номерів, дату останнього поповнення. Після цього оператор називає тобі адресу найближчого центру обслуговування абонентів, де ти і можеш відразу забрати новий стартовий пакет. Вартість цієї послуги становить 20 гривень, або ж 120 перлин для Sim-Simовцев, або 20 000 блискавок для Jeansеров.

- Абонентам оператора Life необхідно підійти до найближчого центру обслуговування, і там відповівши на стандартні запитання і заплативши 31-ну гривню забрати нову SIM-карту.

- Що стосується Beeline (та інших абонентів УРС), то відновлення втраченої SIM карти можливо тільки для контрактних абонентів (тих, хто підписував договір в офісах оператора), вартість заміни становить 15 гривень і нову SIM-карту можна буде забрати відразу ж після звернення до найближчого офіс оператора. Іншим же залишається тільки чекати милості від оператора і сподіватися що в майбутньому з'явиться можливість відновити загублений номер.

Для контрактних абонентів Київстар та UMC перевагу відчутно. Адже відразу після дзвінка оператору він блокує втрачену SIM-карту і більше ніхто не зможе робити з неї дзвінки, таким чином можна припинити спробу нечесних громадян використовувати знайдений (або отриманий іншим способом) телефон у своїх корисливих цілях.

Бережіть свої SIM карти і якісного зв'язку вам!

Категорія: Статті | Переглядів: 8267 | Додав: goldmobile | Рейтинг: 3.0/3 |
Всього коментарів: 1
1 Настя  
0
Вибачте,а що роботи якщо я загубила sim-карту диджуса?я її давненько загубила, і документів до неї немає :( а відновлювати платно?

Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Календар новин
«  Листопад 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Пошук
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0