Субота, 27.04.2024, 01:50
Вітаю Вас Гость

Goldmobile

Меню сайту
Розділи новин
Наше опитування
Телефонам якого Виробника Ви надаєте перевагу?
Всього відповідей: 307
Міні-чат
Головна » 2010 » Листопад » 11 » Відмінності смартфона від мобільного телефону
Відмінності смартфона від мобільного телефону
11:29
Не кожен, почувши слово «смартфон» уявляє собі, що це за апарат і що в ньому такого особливого, щоб іменуватися не просто мобільником, а носити титул «розумного телефону». Адже, по суті, саме слово «смартфон» (від англ. Smartphone), в буквальному перекладі означає ні що інше, як «розумний (Smart) телефон (Phone)» - тобто телефон із широким набором функцій і можливостей. Більшої плутанини наводять супер функціональні телефони, дивлячись на які ще більше заплутується і не розрізняєш різниці між першим і другим. Але виявляється між мобільними телефону і смартфонами існує одна преогромная різниця, яка і дозволяє навіть не особливо розбираючись в мобільній техніці чітко визначити, що знаходиться перед тобою - простий засіб зв'язку, або пристрій, що претендує на звання кишенькового комп'ютера.

Відрізнити смартфон від мобільного телефону можна за такими ознаками:

За зовнішніми характеристиками:
За габаритами смартфон завжди більше мобільного телефону, але зараз, коли мобільники поступово обзаводяться новими функціями, а відповідно і додають у розмірах, а смартфони переходять на нові мікропроцесори і поступово втрачають «у вазі» різниця не така відчутна, як наприклад це було ще рік тому.

За розміром екрана:
Розмір екрана в смартфона завжди був більше ніж у мобільного випущеного в той же час (тому що багато нових телефони зрівнялися, а то й перегнали за розміром екрани смартфонів, що були випущені трохи раніше).

За функціональністю:
Кількість функцій у розумному телефоні завжди було на порядок більше ніж в мобільнику. І це по суті досить логічно, адже завдання, які ставляться перед мобільником і смартфоном - відрізняються в корінь. Адже основна функція телефону - це прийом та передача голосу, а смартфон повинен вміти не тільки це, а і бути, хай і не повноцінною, але заміною кишенькового комп'ютера (КПК).

Але все ж основна відмінність смартфона від мобільного телефону криється в наступному описі:
Смартфон - це мобільний телефон, що працює на операційній системі (ОС) відкритого типу.
Що з цього випливає? - А те, щоб мобільнику називатися смартфоном, йому необхідно працювати під керуванням операційної системи, що дозволяє завантажувати в телефон програми сторонніх розробників, або ж якщо дозволяє кваліфікація і самому спробувати створити програму для свого маленького друга.
Тут можна заперечити, і дійсно, самий звичайний мобільник дозволяє завантажувати в нього Java ігри та програми, але чому то він не називається смартфоном. Вся справа в тому, що використовується в телефонах технологія Java не є ОС, а всього лише віртуальною машиною, що здатна працювати під управлінням, або паралельно з операційною системою самого телефону, яка часто закритого типу (тобто не дозволяє вносити до неї зміни).

Найпопулярніша ОС для смартфонів це Symbian, на цій ОС випускаються всі «розумники» від Nokia і ще деякі апарати інших виробників, найвідоміші з них це Siemens SX1 і Samsung D720. Також солідна частина смартфонів випускається під управлінням Windows Mobile. Основною родзинкою цієї ОС є схожість інтерфейсу користувача з ОС Windows для «повнорозмірних» комп'ютерів. На цьому список ОС на яких працюють смартфони не закінчується, але от низька поширеність цих «операціонок» і апаратів що працюють під їх управлінням не потребують того, щоб описувати кожну їх окремо. Сказати варто хіба що про мобільний версії Linux, але в основному пристрої працюють на ядрі цієї програми, а користувальницький інтерфейс може в корінь відрізнятись у різних виробників.

Категорія: Огляди | Переглядів: 5133 | Додав: goldmobile | Рейтинг: 3.3/6 |
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Календар новин
«  Листопад 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Пошук
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0