Неділя, 28.04.2024, 03:02
Вітаю Вас Гость

Goldmobile

Меню сайту
Розділи новин
Наше опитування
Телефонам якого Виробника Ви надаєте перевагу?
Всього відповідей: 307
Міні-чат
Головна » 2008 » Листопад » 27 » Порівняльний тест Apple iPhone 3G, Samsung i900 Witu й HTC Diamond
Порівняльний тест Apple iPhone 3G, Samsung i900 Witu й HTC Diamond
11:54

Сьогодні ми порівняємо три мобільних пристрої із сенсорними екранами і великими функціональними можливостями, які гідні того, щоб віддати за них 1000 у.о.

Поступово все більше пристроїв отримують сенсорні дисплеї, вони приходять й ідуть, однак є такі, які стають безперечними лідерами у своєму сегменті й досить довго не залишають прилавки магазинів. Саме тому нами було відібрано три лідери серед «розумних» пристроїв, які оснащені сенсорними екранами, й ухвалене рішення протестувати, хто ж з них найбільш гідний того, щоб виявитися в кишенях українських абонентів. Наша тестова лабораторія зупинилася на таких пристроях як Apple iPhone 3G, Samsung i900 Witu й HTC Diamond. Всі три моделі перебувають у приблизно тому самому ціновому діапазоні, і пропонують користувачеві схожий перелік функцій і можливостей, що ж, подивимося хто ж з них «найсильніший».


Передмова до огляду

У цьому порівняльному огляді ми не будемо підходити до пристроїв з особливою педантичністю в плані описів технічних характеристик, оскільки ми це вже зробили в оглядах самих пристроїв, і Ви можете, більш детально познайомиться з кожним з них у відповідному матеріалі:

Огляд Apple iPhone 3G: «Гра «в один дотик»

Огляд HTC Touch PRO — «Діамантовий послідовник»

Огляд Samsung i900 Witu: «В ньому є все»

Це порівняння для непідготовленого покупця, який прийшов до магазину й не може визначитися, що ж йому вибрати. І нехай нас пробачать, ті, хто хоче повного порівняння за всіма характеристиками, цей тест буде максимально адаптований для непідготовленого користувача, який хоче мати стильну й дорогу мАбілу з сенсорним дисплеєм. Порівняння буде проходити в максимально простій формі, за такими характеристиками як:

  • Зовнішній вигляд і габарити
  • Дисплей
  • Меню (програмна оболонка)
  • Телефонія
  • Автономність
  • Функціональні можливості
  • Камера
  • Розваги
  • Простота в освоєнні
  • Встановлення додатків

За кожним з параметрів ми будемо проводити оцінювання, а наприкінці, підрахуємо, хто ж з них набере максимальну кількість балів. За кожним із критеріїв оцінювання буде проводитися за 10-ти бальною шкалою.


Зовнішній вигляд і габарити
до змісту

Говорити про дизайн — даремно, оскільки в кожного своє поняття краси. Тому в цьому розділі ми розглянемо, наскільки пристрої ергономічні й компактні. Отже, розпочнемо:

Samsung i900 зручно лягає в долоню, всі кути округлені, тому навіть тривала робота не буде завдавати якихось неприємних відчуттів. Корпус поєднує в собі пластик і металеві елементи. Припасування деталей, не побоюся цього слова, ідеальне. Працювати з i900 можна однією рукою, всі кнопки перебувають «на кінчиках пальців», а спеціальний елемент керування, що імітує комп'ютерну мишу, дозволить натискати навіть на найбільш мініатюрні іконки без допомоги стилуса.

Розміри корпуса немаленькі, але цілком співставні з безліччю сучасних моделей. Комунікатор не буде сильно випирати навіть із кишені вузьких штанів за рахунок своєї товщини, а от для кишені сорочки, він, мабуть, великуватий.

Покриття корпуса добре витримує побутові негаразди, і якщо не враховувати маркість дисплея, якій піддані всі сенсорні пристрої, то апарат можна назвати «чепуруном», оскільки задня й бічна поверхні добре приховують відбитки пальців і дрібні потертості.

Порівняння габаритів у цифрах:

 


Samsung i900 Witu 8 Gb


HTC P3700 Touch Diamond


Apple iPhone 3G

Длина
112 мм
102 мм
115.5 мм
Ширина
56.9 мм
51 мм
62.1 мм
Толщина
12.5 мм
11.35 мм
12.3 мм
Вес
120 г
110 г
133 г

HTC Diamond — найбільш мініатюрний з тестованої трійки. Якщо для Вас найважливішим фактором під час покупки є розмір пристрою — то можете додати на користь Diamond кілька балів. Але малий розмір мАбіли не зміг негативно відбитися на зручності користування, навпаки, пристроєм зручно й легко керувати. Блок клавіш під дисплеєм багатофункціональний й універсальний. А от незграбність корпуса погано відбилася на зручності тривалої роботи, якщо посидіти годинку-другу з Diamond у руках, то в багатьох можуть виникнути неприємні відчуття через ці самі кути.

Абсолютно глянсовий корпус, як ви вже самі можете здогадатися, має потребу в постійному догляді й протиранні. Всі відбитки пальців відмінно видно, не кажучи вже про подряпини або потертості, які з'являться вже на початку експлуатації без захисного чохла.

Apple iPhone 3G — досить габаритний пристрій. Розміри цієї мАбіли найбільші з трьох тестованих. Але це ніяк не стало перешкодою для зручної роботи з нею. А от відсутність механічних кнопок прийому й відбою дзвінка — безсумнівний мінус у нашому холодному кліматичному поясі. Чому? — Розповімо в наступному пункті.

iPhone 3G оснащений мінімум кнопок, і, у свою чергу, це добре, оскільки менше кнопок — менше помилкових або випадкових натискань.

Глянсовий корпус настільки підданий зношуванню, що ми настійно рекомендуємо всім, хто зважиться на придбання цього апарата, придбати спеціальний чохол, інакше вже через тиждень носіння в кишені, його поверхню прикрасять дрібні подряпини й потертості.

Оцінки за критерієм:


Samsung i900 Witu 8 Gb


HTC P3700 Touch Diamond


Apple iPhone 3G

9
9
8

Дисплей
до змісту

Samsung i900 має 3.2 дюймовий (дещо більше восьми сантиметрів) дисплей з роздільною здатністю 240x400 пікселів. Дисплей добре розпізнає натискання, і легко вібрує (якщо в меню включена ця опція) під час кожної дії. Робота з екраном можлива як пальцем, так і стилусом, хоча якщо приловчитися, то до допомоги стилуса можна зовсім не звертатися, здійснюючи всі натискання подушечкою пальця або ж кінчиком нігтя. Але от різні маніпуляції, наприклад, масштабування або регулювання гучності, робити вже складніше, оскільки потрібна тривала адаптація до чутливості екрана.

А от передача кольору залишає бажати кращого, як і у всіх пристроях, що працюють під керуванням Windows Mobile, дисплей i900 здатен відображати лише 65 тисяч кольорів. Загалом, градації кольорів не помітні в повсякденному використанні, побачити їх на якісному зображенні можна лише добре вдивившись. Передача кольору дисплея за яскравої сонячної погоди теж залишає бажати кращого, хоча інформація залишається цілком читабельною.

2.8 дюйма (ледве більше семи сантиметрів)—саме таку діагональ екрана має HTC Diamond. Але, не дивлячись на скромний фізичний розмір, дітище HTC має найбільшу піксельну роздільну здатність, а саме 480х640. Дисплей відмінно реагує на натискання й маніпуляції пальцем, залом, захований у корпусі стилус можна зовсім не використовувати. Єдина дія, де може знадобитися стилус — це набір великої кількості тексту, оскільки розмір віртуальних клавіш при такому фізичному розмірі дисплея, залишається досить малою.

Оскільки Diamond, як і i900 працюють під керуванням однієї й тієї ж операційної системи, дисплей у цієї моделі має ті ж мінуси що й вищеописаний апарат. Та ж передача кольору в 65 тисяч кольорів, помітні градації при перетіканні кольору й т.д. Але от на сонці екран «діаманта» поводиться краще, кольори вигорають, але не так сильно як в i900.

iPhone 3G має найбільший фізичний розмір дисплея, а саме 3,5 дюйми (майже 9 сантиметрів). При цьому роздільна здатність становить 480х320 пікселів. Технологія, за якою виконаний екран iPhone-a, істотно відрізняється від тієї, що застосовується в i900 і Diamond, оскільки в них екрани розраховані на натискання (чим завгодно), а в iPhone — на дотик пальцем. До речі, важливо, щоб при цьому пальці не були холодними, інакше пристрій ніяк не відреагує на дотик. Саме це стало причиною нарікань користувачів під час використання iPhone взимку. Адже уявіть собі, якщо у Вас змерзнуть руки, то Ви не зможете ні прийняти дзвінок, ні здійснити його.

Зате от набір тексту набагато зручніший, ніж у двох попередніх моделях, оскільки під час натискання на віртуальну кнопку вона дублюється в збільшеному розмірі, таким чином, швидкість набору істотно збільшується, а кількість помилок зменшується.

Передача кольору просто шикарна, особливо в порівнянні з комунікаторами на Windows Mobile. Всі кольори чіткі й насичені, немає навіть натяку на градації. За насиченістю картинки — це кращий з дисплеїв, серед мобільних пристроїв. Якби не проблеми на холоді, то iPhone отримав би заслужені 10 балів за якість дисплея.


Samsung i900 Witu 8 Gb


HTC P3700 Touch Diamond


Apple iPhone 3G

7
5
9
Меню (програмна оболонка)
до змісту

В Samsung i900 користувальницький інтерфейс TouchWiz дуже зручний у використанні й налаштуванні. У власника цієї мАбіли є можливість відредагувати список додатків, налаштувати колірну схему й встановити заставку. Робочий стіл налаштовується як завгодно, оскільки ліворуч на дисплеї відображається список віджетів, кожен з яких можна «закидати» на вільний простір і відкривати одним натисканням. Натиснувши на спеціальну кнопку, Ви потрапите в максимально адаптоване й просте меню, на жаль, далі всі іконки ведуть до стандартних для Windows Mobile вікон, тільки лише розділ із програмами організований у вигляді списку, що гортається.

Фірмова оболонка HTC Diamond, за назвою TouchFLO 3D багато в чому нагадує той же «айфон». Однак сказати що це плагіат — теж не зовсім можна. Просто вони схожі, і, можливо, навіть запозичені деякі деталі, але загалом оформлення «вікон» в Diamond істотно відрізняється від iPhone. TouchFLO 3D, як можна було здогадатися з назви, виконана із застосуванням тривимірних ефектів. Вона містить у собі основні пункти, які найбільш часто запитує користувач. Так, список контактів, фотографії та відео, а також обкладинки альбомів можна віртуально гортати, у буквальному значенні цього слова. Інші пункти оформлені не менш цікаво. На жаль, тільки налаштувати цю оболонку не вдасться.

Якоїсь фірмової оболонки в iPhone 3G немає. Те, що бачить користувач під час завантаження смартфону — це стандартне оформлення операційної системи OS X. Хоча слово «стандартне» у нашої людини міцно асоціюється з поняттям «вимагає змін», але оскільки iPhone творіння американське, то й наше уявлення його не стосуються. Оскільки оформлення меню до неймовірного просте й інтуїтивно зрозуміле, то ніяких втручань або корегувань не вимагає, хіба що фонову картинку можна встановити за бажанням користувача.

Крім простоти й інтуїтивності, під час роботи з iPhone виявляється ще одна цікава деталь — він розпізнає подвійне натискання, або як це називає сам виробник — Multi-Touch. Ця фішка робить керування додатками ще простішим і зручнішим.


Samsung i900 Witu 8 Gb


HTC P3700 Touch Diamond


Apple iPhone 3G

5
7
10

Телефонія
до змісту

Розповідати щось про кожну з конкретних мАбіл немає сенсу. Оскільки всі вони відмінно справляються з функціями телефонії. Всі мають приблизно однаковий за потужністю вібровиклик, гучність динаміків теж не підвела. Дзвонити й приймати дзвінки зручно. Що стосується якості прийому сигналу, то в умовах міста, кожен з тестованих апаратів добре тримав мережу.


Samsung i900 Witu 8 Gb


HTC P3700 Touch Diamond


Apple iPhone 3G

10
10
10
Автономність
до змісту

Надана виробником інформація щодо тривалості роботи від однієї підзарядки акумулятора в цьому випадку безглузда, оскільки різниця в годинах роботи, зазначена в специфікаціях, мізерна. Тому зважати на неї не будемо, а порахуємо цілодобово, оскільки, дуже багато факторів впливають на цей показник.

У добовому показнику в нас результати наступні — в умовах підвищених навантажень всі три апарати протрималися один повний робочий день, після чого індикатори заряду батареї кожного з них повідомили нас про те, що пора б і «поїсти». Якщо ж цими пристроями користуватися винятково як «дзвонилками», то потужності батареї вистачить на два-три повних дні роботи. — Показник трохи нижчий середнього, по всьому ринку терміналів.

Наріканнь із приводу незнімності акумулятора в iPhone ми до уваги не беремо, оскільки термін служби сучасних мАбіл рідко перевищує півроку, а за цей час акумулятор не встигає істотно втратити ємності.


Samsung i900 Witu 8 Gb


HTC P3700 Touch Diamond


Apple iPhone 3G

7
7
7
Функціональні можливості
до змісту

У плані функцій, всі апарати, приблизно однакові, однак корпорація Samsung уже давно відома своєю стратегією очікування й контрударів. Тому й тут корейці випустили своє дітище пізніше за інших, і за приблизної рівності, i900 зміг виділитися, оскільки крім солідного об’єму вбудованої пам'яті, він єдиний надає своєму власникові можливість її розширити за рахунок карт пам'яті. Взагалі i900 і iPhone 3G доступні покупцям у варіаціях з 8 й 16 ГБ вбудованої пам'яті, а от Diamond лише із чотирма гігабайтами «на борту». Однак отут є одне «але», оскільки iPhone не можна використовувати в ролі зовнішнього накопичувача, і всі дані в нього завантажуються через спеціальну програму.

Дуже багато нарікань на iPhone через занадто урізану функціональність Bluetooth. Так, крім підключення гарнітури, більше ні для чого іншого його використовувати не можна, зате Diamond й Witu використовують весь функціонал максимально, тому користувач може не тільки передавати різні файли, підключати пристрій як модем, а ще й слухати музику через бездротові навушники. Ще одним неприємним фактом для власників iPhone є відсутність сервісу MMS. Так-так, відправити картинку або мелодію ніяк не вдасться.

Що стосується функціонування GPS-приймача, то в цьому плані нам найбільше сподобалася мАбіла від HTC. Саме вона найшвидше знаходила супутники й показувала точне місце розташування.


Samsung i900 Witu 8 Gb


HTC P3700 Touch Diamond


Apple iPhone 3G

10
8
5
Камера
до змісту

Довго розповідати про вбудовані камери не будемо, оскільки Ви самі можете все побачити на прикладах знімків, у повних оглядах цих пристроїв. Однозначно краща камера серед всіх комунікаторів, яка є на цей момент на ринку — в Samsung i900. П'ять мегапікселів, функція автофокусування, непоганий спалах, великий набір налаштувань — не будуть зайвими в повсякденному використанні пристрою Samsung i900. Значно скромніше виглядає камера HTC Diamond, хоча три мегапікселі з автофокусом для комунікатора — це досить багато, оскільки фото не є пріоритетом для більшості покупців пристроїв подібного класу. Про камеру iPhone взагалі сказати немає чого, крім того, що вона є. Оскільки вона ніяк не налаштовується й навіть відео знімати не вміє. Відповідно й оцінки наступні:


Samsung i900 Witu 8 Gb


HTC P3700 Touch Diamond


Apple iPhone 3G

10
6
4

Розваги
до змісту

Давно вже мобільний телефон перестав бути просто засобом зв'язку. Зараз покупець бажає одержати пристрій «усе в одному». Тому й доводиться виробникам напружуватися, усіляко розвивати мультимедійну складову пристроїв зв'язку. Найбільш успішно із цим впоралися в компаніях Apple і iPhone. Саме в їх пристроях аудіо- й відео-плеєри найбільш зручні й функціональні, а от програмісти HTC, очевидно, даремно їдять свій хліб, оскільки вбудований в Diamond плеєр відверто розчарував як якістю звуку, так і можливостями самого плеєра. Приміром, під час активації камери звучання припиняється, і не продовжується автоматично після її закриття. Мало того, плеєр не запам'ятовує місце, на якому було припинене програвання, і пропонує прослухати композицію спочатку. На цей мінус загалом можна закрити очі якщо Ви слухаєте музику, а от якщо електронні книги — то Вам доведеться використовувати плеєр стороннього розробника.

Суб'єктивно, якість звуку в Apple iPhone 3G небагато краща, ніж в Samsung i900, і значно перевершує HTC Diamond.


Samsung i900 Witu 8 Gb


HTC P3700 Touch Diamond


Apple iPhone 3G

8
6
10

Простота в освоєнні
до змісту

Сумніваюся, що хтось зможе заперечити факт, що iPhone 3G 3G має найпростіший інтерфейс. Як така інструкція (яку по суті ніхто ніколи й не читає) тут не потрібна зовсім. Все настільки зрозуміло й просто, що часом задаєш запитанням — чому ніхто раніше не застосував такий інтерфейс?! І вкотре підтверджується життєва істина — «Все геніальне — просто». Думаю, що ні в кого не виникне складнощів з освоєнням цієї мАбіли. Всі налаштування зрозумілі й легкі, так що в них розбереться навіть далека від техніки людина.

Користувачам HTC Diamond повезло не менше ніж власникам iPhone, оскільки програмна оболонка TouchFLO 3D проста й легка у користуванні. Всі необхідні в повсякденній експлуатації налаштування можна здійснити безпосередньо з неї, але от якщо Ви захочете чого-небудь більше, тоді доведеться вдатися до «мобільних вікон», а там уже розібратися буде значно складніше. Отже, покупці Diamond, не ховайте далеко інструкцію, вона Вам ще згодиться.

А от програмна оболонка Samsung i900 хоч і легка у користуванні, але занадто поверхнева. Будь-яка спроба трохи глибше копнути в налаштуваннях, і ви потрапите в світ «суворих буднів» Windows Mobile, де на Вас будуть чекати безліч незрозумілих термінів, позначень, і ще безліч слів, які наші батьки сприймуть не інакше як обсцентну лексику. Так що, якщо власники Diamond далеко не ховають інструкцію, то покупці i900 змушені будуть тиждень–другий походити з нею в кишені, оскільки тільки досвідчений користувач зможе здійснити які-небудь глибокі налаштування.


Samsung i900 Witu 8 Gb


HTC P3700 Touch Diamond


Apple iPhone 3G

4
6
10

Встановлення додатків
до змісту

Щоб установити додатки на ці пристрої, особливих знань не потрібно. Так в iPhone додатки можна завантажити зі спеціального порталу Apple Store (додатків просто безліч, у тому числі й безкоштовних, а от російськомовних мало). В Witu й Diamond додатки можна встановлювати, завантаживши їх з Інтернету, або ж через ПК під час синхронізації.

Як би там не було, а для пристроїв на Windows Mobile додатків існує значно більше, тим більше, якщо у Вас є навички програмування, то Ви самі можете спробувати написати програму для своєї мАбіли. Залишається лише проблема сумісності, оскільки не всі програми для певної версії програмного забезпечення, коректно працюють із різними пристроями.


Samsung i900 Witu 8 Gb


HTC P3700 Touch Diamond


Apple iPhone 3G

9
10
8


Відеоогляд
до змісту

Підведемо підсумки
до змісту

Отже, в остаточному підсумку в нас вийшла наступна картина:

 


Samsung i900 Witu 8 Gb


HTC P3700 Touch Diamond


Apple iPhone 3G

Внешний вид и габариты
9
9
8
Дисплей
7
5
9
Меню (программная оболочка)
5
7
10
Телефония
10
10
10
Автономность
7
7
7
Функциональные возможности
10
8
5
Камера
10
6
4
Развлечения
8
6
10
Простота в освоении
4
6
10
Установка приложений
9
10
8
Итого
79
74
81

З 100 можливих балів, найбільшу кількість набрав Apple iPhone 3G, не набагато від нього відстав Samsung i900, а от HTC Diamond відстав, у його активі виявилося найменше число балів.

Що ж, ми будемо раді, якщо наш огляд допоміг Вам у виборі мАбіли «своєї мрії», у ньому ми порівняли все, що, нехай, і підійде не всім, але все-таки загальний стан справ прояснить. Якщо якийсь із зазначених пунктів Вас мало цікавить, або ж не є критичним, то Ви можете самостійно відредагувати для себе список пріоритетів, і підібрати пристрій, який задовольнить саме Ваші запити.

Категорія: Огляди | Переглядів: 1436 | Додав: goldmobile | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Календар новин
«  Листопад 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Пошук
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0